Tuesday, November 1, 2011

Udara terbuka di lautan luas!

ini adalah gambar karakter bapak2 budak dan mak2 budak semasa di kelas PKTD.
PKTD tu bermaksud : pergi kelas tidur dengkur kahkahkahkahkahkahkah


1) Satu masalah bila kita start menulis blog terutama yang berkaitan dengan cerita dan perihal hidup ialah bila tiba satu masa, kita akan menjadi bosan menulis. Ia seakan monotonous, dan berputar dari hal-hal yang sepatutnya tidak diberitahu atau diberitakan pun tak apa. Lagipula ia mendedahkan privasi kepada umum yang nyata pada akhirnya orang lain boleh belajar untuk merumus diri kita dan i'rab dari hujung rambut ke hujung jari kaki.. berlainan dengan blog yang menceritakan tentang pandangan, berita politik dan seputar isu semasa yang diberitakan dan diulas.. so nak buat apa? berhenti menulis cerita? atau berhenti terus menulis?

2) Dua perkara yang selalu bermain dikepala aku sekarang ini ialah 1: anak dan isteri dan 2: ibu dan bapa. Agak-agak perkara duit duduk dikepala yang nombor berapa? huhu. Kata mereka kan, money is god! jangan tak mengaku !!!

3) Anak-anak pantai timur yang lahir dalam sari dua ni dah boleh panggil anak tengku walaupun bukan keturunan diraja atau pahlawan..mereka adalah anak-anak tengku..juh. Selamat beranak neng!, moga bayinya bisa jadi pelaut berjaya, biar gampang hidupnya dihari mendatang!


Syaitan menjanjikan (menakut-nakuti) kamu dengan kemiskinan dan menyuruh kamu berbuat kejahatan (kikir); sedang Allah menjanjikan untukmu ampunan daripadaNya dan kurnia. Dan Allah Maha Luas (kurniaNya) dan Maha Mengetahui. - Al Baqarah 2:268

No comments:

Post a Comment